Siyaset ve seçim

Agartha

Member
Esenlikler. Siyaset felsefesiyle ve günümüz siyasetiyle ilgilenenler çıkar mı aramızda? İlgilenen derken, gerçekten bilen ve takip eden insanlardan bahsediyorum. Eğer ikisinden biriyle dahi ilgileniyorsanız ve ülkemizin gidişatı konusunda da endişeniz varsa bu konuda çalışmalar yürütmek için bana özelden ulaşabilirsiniz. Aklımdaki fikirleri sizinle paylaşmaya hazırım. Merak ediyorsanız, temel olarak birlikte kaynaklaşıp yazılar düzenleyip atacağız. Ancak bu kadarla sınırlı değil. Süreç ilerlerse asıl olmasını istediğim şeyleri de forum üyelerinden rica da bulunacağım. Herkesin kolayca yapabileceği şeyler olacak bunlar.

Esenlikler. Siyaset felsefesiyle ve günümüz siyasetiyle ilgilenenler çıkar mı aramızda? İlgilenen derken, gerçekten bilen ve takip eden insanlardan bahsediyorum. Eğer ikisinden biriyle dahi ilgileniyorsanız ve ülkemizin gidişatı konusunda da endişeniz varsa bu konuda çalışmalar yürütmek için bana özelden ulaşabilirsiniz. Aklımdaki fikirleri sizinle paylaşmaya hazırım. Merak ediyorsanız, temel olarak birlikte kaynaklaşıp yazılar düzenleyip atacağız. Ancak bu kadarla sınırlı değil. Süreç ilerlerse asıl olmasını istediğim şeyleri de forum üyelerinden rica da bulunacağım. Herkesin kolayca yapabileceği şeyler olacak bunlar.
Güzel düşünmüşsünüz, umarım iyi bir sonuç çıkarırsınız başarılar dilerim.

Güzel düşünmüşsünüz, umarım iyi bir sonuç çıkarırsınız başarılar dilerim.
Sağ olun. Artık insanların tamamen pasif kaldığı ve balık hafızalı olduğu bu dönemde tepkimizi ortaya koymadan olmaz bunu anladım. Bir dahaki seçimde ne olacağı belli değil. Alfa kuşağı bana pek güven vermiyor umarım onları doğru yönlendiririz yoksa şeriatçı ve liberal anarşist olmaya devam ederler. Dünya ve türkiye siyasetinden anlayan Zevism bakış açısına sahip insanlarla iletişime girebilirsem ivmeyi tersine çevirebilirim. Buna inanıyorum. Kesinlikle büyük bir etki yapabilirim.

Kitlelere ve siyasete yön verebilecek kadar etkili çalışmalar yapabilen bireyler her ne kadar imkansız gibi seslense de varlar ve etkileri de çalışmaları kadar büyük oluyor. Siyaset şahsen ilgilendiğim ama beni de çok yoran bir şey, özelikle TR siyaseti...

Özel mesaj gönderemiyorum.

Kitlelere ve siyasete yön verebilecek kadar etkili çalışmalar yapabilen bireyler her ne kadar imkansız gibi seslense de varlar ve etkileri de çalışmaları kadar büyük oluyor. Siyaset şahsen ilgilendiğim ama beni de çok yoran bir şey, özelikle TR siyaseti...
Siyasetin yorucu bir şey olduğunu kabul ediyorum. Özellikle TR siyaseti... Sırf bu yüzden bilerek uzak kalmaya çalıştım. Fakat böyle gitmeyeceğini anladım. Bilgi birkiminiz varsa ve gerçekten ilgileniyorsanız lütfen benimle iletişime geçin. Kitleleri takip etmeye alışmış halkımızı doğru yönlendirelim.

Siyasetin yorucu bir şey olduğunu kabul ediyorum. Özellikle TR siyaseti... Sırf bu yüzden bilerek uzak kalmaya çalıştım. Fakat böyle gitmeyeceğini anladım. Bilgi birkiminiz varsa ve gerçekten ilgileniyorsanız lütfen benimle iletişime geçin. Kitleleri takip etmeye alışmış halkımızı doğru yönlendirelim.
Sanırım özel mesaj gönderemiyorum, size ulaşabileceğim bir yer var mı? Elimden geleni yapmaya çalışırım.

mesaj atabilir misiniz, bulamadım mesaj yerini

Merhaba, sanırım size mesaj gönderme iznim yok, dilerseniz baba da ulașabilirsiniz. Kendimden bahsetmem gerekirse ben de kendi çapımda bir süre siyasetle ilgilendim, profesyonel olmasa da bir geçmișim de var fakat açıkçası son 1,5 yıldır ilgimi %99 azalttım, gündemi takip etmeyi geçtim sosyalmedya veya tv gibi birșey de kullanmıyorum ama gene de birlikte çalıșmak isterim.

Merhaba, sanırım size mesaj gönderme iznim yok, dilerseniz baba da ulașabilirsiniz. Kendimden bahsetmem gerekirse ben de kendi çapımda bir süre siyasetle ilgilendim, profesyonel olmasa da bir geçmișim de var fakat açıkçası son 1,5 yıldır ilgimi %99 azalttım, gündemi takip etmeyi geçtim sosyalmedya veya tv gibi birșey de kullanmıyorum ama gene de birlikte çalıșmak isterim.
Size nedense mesaj atamıyorum. Halbuki yeni kayıt olan klemkso'ya bile mesaj atabildim. Biraz daha forumda aktif mesaj gönderip o özelliğinizi açabilirsiniz.

Size nedense mesaj atamıyorum. Halbuki yeni kayıt olan klemkso'ya bile mesaj atabildim. Biraz daha forumda aktif mesaj gönderip o özelliğinizi açabilirsiniz.
Mesaj gönderme özelliğim açık ve çalıșıyor, denemek için Sonne Bey e mesaj attım, ikimizden birinin ayarlarıyla ilgili olabileceğini söyledi( bir de bu tarz șeyler için șahsi mesaj atmamam için beni uyardı, özür dileyecektim ama daha fazla rahatsız etmek istemediğim için tekrar mesaj atmadım. Eğer burayı okuyorsanız özür dilerim Sonne abi) Ben kendi default ayarlarımı hiç değiștirmedim acaba sizle ilgili olabilir mi veya default ayarlarda kısıtlayıcı bir özellik var mı?

Mesaj gönderme özelliğim açık ve çalıșıyor, denemek için Sonne Bey e mesaj attım, ikimizden birinin ayarlarıyla ilgili olabileceğini söyledi( bir de bu tarz șeyler için șahsi mesaj atmamam için beni uyardı, özür dileyecektim ama daha fazla rahatsız etmek istemediğim için tekrar mesaj atmadım. Eğer burayı okuyorsanız özür dilerim Sonne abi) Ben kendi default ayarlarımı hiç değiștirmedim acaba sizle ilgili olabilir mi veya default ayarlarda kısıtlayıcı bir özellik var mı?
Evet ben de bir sorun olabilir. Şimdi düzelmiş olması lazım. Denemek için bana mesaj gönderir misiniz?

1. Sınırlar yokken ülkelerin sınır çizip insanların özgürlüğüne ket vurması ne kadar mantıklı?
2. Diyelim ben bir araba aldım, ben ölünce bu araba ortada kalacak, özel mülkiyetin ne anlamı var?

1. Sınırlar yokken ülkelerin sınır çizip insanların özgürlüğüne ket vurması ne kadar mantıklı?
2. Diyelim ben bir araba aldım, ben ölünce bu araba ortada kalacak, özel mülkiyetin ne anlamı var?
Mantıklıdır. Çünkü, Dünyada hepimiz farklı kültürlere sahibiz. Gidip Hindistandakilerle ya da Afrikadakilerle uyum içinde yaşayabilir misiniz? Hindistandaki yamyam kabilesi, Hindistan'ın gönderdiği elçiyi yemişti diye hatırlıyorum en son.

Özel mülkiyet sizin malınız anlamına geliyor. Bu mantıkla, zaten öleceksiniz neden çalışıp bir şeyler sahibi olasınız ki? Ancak güzel yaşamak ve bir insan gibi yaşamak istiyorsanız, sınıf piramidinin aşağısında ezilmek istemiyorsanız, güçlü, hakları gözetilen ve önemli bir insan olmak istiyorsanız paraya ve mala ihtiyacınız olacak. Dünyanın tanrısı paradır. Sahip olduğunuz mallar ve paranız, sizin tanrılarınız gibi bir şey oluyor. Tabii verdiğim tanrı örneği yanlış anlaşılmasın, verdiğim örneğin gerçek tanrılarla bir alakası yoktur.

Zor ama imkansız değil. Çaba göstermezsek sanşa bırakmış oluruz. Siyaset iyi niyeti suistimal etmek ve insanları manipüle etmekten geçiyor. Şeriatçısı da buna dahil kemalistleri de. PKK kürdistan diyerek ağzından suyu akan teröristler de sözde kendi milletinin hakları için savaşıyor. Amacım tüm topluma "ayna tutmak".
Doğru söylüyorsunuz. Umarım başarırsınız. Evrenin tüm iyi enerjileri bu yolda hedefinizi başarmanız için size yardım etsin. En iyi dileklerimle.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Rica ederim. Bu yolda birçok destekçiye ve yardımcıya ihtiyacınız olacak. Yardım edebilecek kadar siyaset bildiğimden emin değilim fakat en azından size ve sizin gibilere bu güzel sözlerle ve dileklerle destek olmak istiyorum. Dünyayı düzeltme ve iyileştirme gücü hepimizin elinde, yeter ki biz isteyelim.

Siyaset siyaset hayatımız zaten siyaset olmuş, kitab-ul cilvede ŞEYTAN baba diyor ki, yöneticileri ben seçerim, böyle bir yazı var kitab-ul celvede, hak edenmi yönetici oluyor, kitab-ul celvede bunu demek istiyor acaba ? siyasetle ruhaniyet bana göre paralel, bizde politika yapıyoruz, müslimlerin yanında onlardan zarar görmeyelim diye, Zevism olduğumuzu söylemiyoruz, buda bir politika siyaset değilmi,

Yönetmek farklı bir şey, hükmetmek farklı. Yönetmek çoğunluğun da içinde olduğu ama lider azınlığın ön safta yer aldığı sistem. Hükmetmek ise azınlığın kendi çıkarı uğruna çoğunluğu kullanmasıdır. Bu nedir? Çoğunluk çalar, çırpar, baskı altına alır ve doya doya hayatını yaşar. Çoğunluk ise ömrü boyunca azınlığa çalışır ve hayat yaşayamaz.

Ben gelecek seçim de sonucun aynı olmayacağına yönelik inancım tam, mevcut hükümetimiz ilk defa karşısında kendisine rakip olabilecek bir aday ile baş başa.

Malesef böyle bir haberle güne başladım. Umarım ki adalet bir gün yeniden bu ülke de vâr olur.
Screenshot_2025-02-27-21-10-05-63_b72a20be883aec8a014bd2b7c7038e87~2.jpg

Malesef böyle bir haberle güne başladım. Umarım ki adalet bir gün yeniden bu ülke de vâr olur.
Esenlikler. Haberlere bakmayın keza haberler deyim yerindeyse gereksizdir, en son ne zaman yararlı haber okudunuz? okumadınız elbette, çünkü bu ülkenin gündemi her gün kasıtlı olarak değiştirilir ve insanların algısı gereksiz yerlere çekilir; üstelik bu her gün değişen gündem olayındaki 'gündemler' çok ekstrem olsa dahi altı dolu olmaz ve her gün değiştiğinden ötürü insanlar ekstrem şeyleri normal olarak görmeye başlar; bir taşla iki kuş. Mesela böyle enflasyon normal değildir, her gün rastgele insanların kafasının kesilmesi normal değildir, siyasilerin rastgele ve sebepsiz tutuklanması normal değildir... normal olmayan çok şey var lakin insanlar bunlara alıştığı için artık şaşırmıyor, aslında düşündüğümüzden bile daha korkunç.

Ben uzun süredir gündemi ve haberleri takip etmiyorum; belki 2000 kişi daha bıçaklanıp öldürüldü, belki İmralı maymunu sokağa salındı, belki Suriye'nin Habibi şehrinde nükleer bomba patladı... hiç bir fikrim yok, fakat olsa ne yazar? gündemi takip etmemek hayatımdaki hiç bir şeyi olumsuz etkilemedi, bilakis her gün üzücü şeyleri görüp zaten genel anlamda düşük olan moralimi yerlerde süründürmektense kendime daha iyi bakabilmeye başladım. Önemli bir olay olduğunda ve bizzat etki etmem gerektiğinde de bunu forumlardan, Yüksek Rahibin yayınladığı vaazlardan öğrenebiliyorum; gerisi de umurumda falan değil.

Sağ olun. Artık insanların tamamen pasif kaldığı ve balık hafızalı olduğu bu dönemde tepkimizi ortaya koymadan olmaz bunu anladım. Bir dahaki seçimde ne olacağı belli değil. Alfa kuşağı bana pek güven vermiyor umarım onları doğru yönlendiririz yoksa şeriatçı ve liberal anarşist olmaya devam ederler. Dünya ve türkiye siyasetinden anlayan Zevism bakış açısına sahip insanlarla iletişime girebilirsem ivmeyi tersine çevirebilirim. Buna inanıyorum. Kesinlikle büyük bir etki yapabilirim.
Esenlikler, Aynı fikirdeyim, seçime veya salt sosyal medya etkileşimine bel bağlayacak durumda olmadığımızı düşünüyorum. Zira bulunduğumuz noktada milletin hürriyetine kast edilmektedir. Tepkimizi ortaya koymak her zaman önemliydi fakat artık aciliyetle gereklidir. Bir an daha olsun harekete geçmeyi ertelersek artık çok geç olacak ve biz gelecek nesillerin yüzüne bakamayacağız. Çocuklar ile ilgili endişenizi de paylaşıyorum zira eğitim açıkça baltalanmaktadır bu yüzden genç beyinlerin zehirlenmesi medya ve aile baskısı ile de sınırlı kalmayacak. Zaten uzun süredir eğitim bu ülkede gerçek anlamda yok. Ben de bugün forumda tam bu konuya değinmek istemiştim. Konuyu zaten açmış olduğunuzu gördüğümde inanın gözlerim parladı. Birilerinin daha durumun aciliyetini kavrayıp harekete geçmek istediğini görmek beni mutlu etti. Bir yardımım dokunursa onur ve mutluluk duyarım.
Aslında birkaç yıldır üye olsam da forumu okuduğum fakat pek yazmadığım için özel mesaj iznimi henüz aktifleştiremedim. Bu nedenle şimdilik özel mesaj gönderemedim, kusura bakmayın.

Esenlikler, Aynı fikirdeyim, seçime veya salt sosyal medya etkileşimine bel bağlayacak durumda olmadığımızı düşünüyorum. Zira bulunduğumuz noktada milletin hürriyetine kast edilmektedir. Tepkimizi ortaya koymak her zaman önemliydi fakat artık aciliyetle gereklidir. Bir an daha olsun harekete geçmeyi ertelersek artık çok geç olacak ve biz gelecek nesillerin yüzüne bakamayacağız. Çocuklar ile ilgili endişenizi de paylaşıyorum zira eğitim açıkça baltalanmaktadır bu yüzden genç beyinlerin zehirlenmesi medya ve aile baskısı ile de sınırlı kalmayacak. Zaten uzun süredir eğitim bu ülkede gerçek anlamda yok. Ben de bugün forumda tam bu konuya değinmek istemiştim. Konuyu zaten açmış olduğunuzu gördüğümde inanın gözlerim parladı. Birilerinin daha durumun aciliyetini kavrayıp harekete geçmek istediğini görmek beni mutlu etti. Bir yardımım dokunursa onur ve mutluluk duyarım.
Aslında birkaç yıldır üye olsam da forumu okuduğum fakat pek yazmadığım için özel mesaj iznimi henüz aktifleştiremedim. Bu nedenle şimdilik özel mesaj gönderemedim, kusura bakmayın.
Çok güzel. Sizinle çalışmayı isterim. Ben de tam bırakıyordum çünkü bu tek başıma yapabileceğim bir şey değil. Yardım edebileceğini söyleyenler ya bıraktı ya da yetersiz kaldı. Ben size özel mesaj gönderebilirim eğer isterseniz. İş bölümü yaparsak bolca başlık açıp farkındalık oluşturabiliriz.

Esenlikler,

Ülkemizin durumu hakkında birçoğumuz karamsar olsak da; unutmamamız gereken bir şey var o da şu ki savunduğumuz Cumhuriyet mevcut şartların ağırlığı kadar zor durumlarda kurulmuştur.

Devletimizin kritik noktalarında şu an iktidar sahiplerinin boyunduruğu söz konusu. Ancak şunu bilmeliyiz ki görevini olabildiğince layıkıyla yapan insanlar da var.

Yaşadığımız topraklar her haliyle kritik bir halde olduğundan ötürü ne kadar işi dalga geçmeye vuruyor olsak da dış güçler gerçektir. Birçok çıkar grubu var ve herkes kendi hakkında menfaatini düşünüyor.

Yukarıda yazdığım görevini layıkıyla yapan insanlardan bahsetmiştim. Peki neden onlar şu an bir şey yapmıyorlar? Yapmıyorlar değil, yapamıyorlar da değil. Burası ABD gibi sadece demokrat ve cumhuriyetçilerin düellosundan ibaret değil. Bu sadece halk nezdinde değil aynı zamanda devletin içinde de böyle. Onu tek payda yönetmeyi düşünenler için de böyle.

Elebaşının çıkmadığını göreceksiniz. Bu hainin çıkmasını ortaya sürenlere karşı da hiçbir zaman mücadelemizden ödün vermemeliyiz. Bazı şeyler yavaş yavaş olur.

Çok güzel. Sizinle çalışmayı isterim. Ben de tam bırakıyordum çünkü bu tek başıma yapabileceğim bir şey değil. Yardım edebileceğini söyleyenler ya bıraktı ya da yetersiz kaldı. Ben size özel mesaj gönderebilirim eğer isterseniz. İş bölümü yaparsak bolca başlık açıp farkındalık oluşturabiliriz.
Olur, birlikte çalışmaktan memnuniyet duyarım.

Bu iş peki nasıl olacak, Atatürkün gençliğe hitabesinde zaten bu günkü durumdan bahsediyor, Atatürk ve ismet paşadan sonra köy enstitüleri kapatıldı, köylü halk cahil bırakıldı, köylü halk büyük şehirlere göç ettirildi, adnan menderes bu ülkeye en büyük zararı verdi, abd yi ülkeye soktu, siyasal islamı ülkeye soktu, islam zaten siyasaldır, islamda takiyye vardır, güç ellerine geçince demokrasi felan takmazlar, güçleri yokken demokrasi derler, işte kurandaki mekkedeki ayetler ılımlıyken, güç ellerine geçince medinedeki ayetler savaş ayetleri, Atatürkün kurduğu bu cumhuriyet, Atatürkcüyüm demekle olmuyor, Atatürkün ilke ve inkılaplarını uygulamakla olur, Atatürk cüyüm oturayım rakı içeyim, böyle cumhuriyet korunmaz nitekimde korunmuyor, Atatürk bilimden yanaydı yükseltmekten yanaydı, yükselmiş medeniyetlerden yanaydı, herif Atatürkçü yüm diyor, ne bilim var, ne kültür var, ondan sonra kahrolsun şeriat diyor, kahrolsun demekle yok olmuyor, bunlarda laik yobazlar bu güruh islamcilardan daha çok kemalizme zarar veriyor, Atatürk gibi bir lider ülkeye gelmemiştir, umarım daha iyisi gelir Esenlikler

Esenlikler. Müsait olunca, bugün uzun uzun yazmak istiyorum fakat bende sizinle çalışmak isterim. Özelden benimle iletişime geçebilirsiniz.

Esenlikler. Bana buradan "katılmak ve yardım etmek istiyorum" diyenlerle mesajlaştığımda birkaç konuşma sonrasında aniden ortadan kaybolduklarını fark ettim. Bazıları yardım etmekten korkuyor. Bazıları da işin ciddiyetini anlayıp kayboluyor. Bazılarında da daha farklı sebeplerden iletişim kesiliyor. İstediğim takdirde siyasetle çok yakınlaşabilirim. Birçok insanın ülke de ve dünya da dönen anlamdıramadığı veya yanlış/eksik yorum olayları derinlemesine anlayabilirim (şu an bazılarını anlayamıyorum çok fazla olay var) ve birçok insanın (ben dahil) bilmediği önemli bilgileri açığa çıkartıp anlaşılır dil de size sunabilirim. Tüm bunları yaparken fedakarlıkta yapmış oluyorum çünkü ben siyasetin felsefik olan ideoloji yönünü sevsem de yeterince bilgi edindiğim de içinde bulunduğum ve tek başıma değiştirilemez olduğunu bildiğim boktanlıktan rahatsızlık duyuyorum. Aslında desteklemediğim "cehalet mutluluktur/fazla farkındalık cehennemdir" tarzı sözleri bizzat yaşıyorum. İşin kötüsü bunları konuşabileceğim benim kafada olan bana yakın insanlarda yok. Her çevreden azar azar bir şeyler koparmaya çalışıyorum. Bu da beni yoruyor. Daha da fenasal olan kısmı ben düşüncesel sanat yapmak istiyorum ve tüm bu siyaset benim zihnimi ve benliğimi de etkiliyor. Hayvan çiftliği de güzel kitaptır ama ben Matrix yapmak istiyorum. Ancak istemsizce bundan uzaklaşıp yazılarım, hayal dünyam ve sanatsal haznem politik eleştiri ve absürd komediye kayıyor. Gerçekten bu mücadeleyi vermek isteyen biriyle çalışmak hep isterim bunun için illa yazı yayınlamaya da gerek yok dümdüz fikir de tartışabiliriz. Fakat tek başıma bu mücadeleyi veremem. Çalışmak isteyen olursa siyasetin derinliklerie inme fırsatım da potansiyelim de var. Ancak tek başıma kalmaya devam edersem kendime yetecek kadarını öğrenip içinde olduğum piyasadan da ilerde tamamen çekilmeyi düşünüyorum. Beni etkilediğinin farkına vardım çünkü ve daha fazlasına izin veremem.

Back